Lovagoltatás

A természetes lótartás hívei vagyunk, a lovakat társként kezeljük. Lovaglás - hobbiként. A szabadidős lovaglás során az elsődleges cél egy univerzális, bővíthető tudás megszerzése. A lovaglás kényelmes és biztonságos magyar nyeregben zajlik. Több éves tapasztalattal, türelemmel és odafigyeléssel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt! (Lovaink egészsége érdekében a súlyhatár 90 kg. Köszönjük a megértéseteket.)Nyitvatartás: Bejelentkezés alapján hétköznapokon és hétvégén egyaránt. +36308449204

Korra, tudásra, személyre szabott óratípusok

Árak:

Gyermek sétalovaglás
15 perc

4 éves kortól

2000.- / alkalom
Gyermek kezdő
20-30 perc

5-6 éves kortól

2500.- /alkalom
Felnőtt kezdő / Gyermek középhaladó
40 perc
3500.- /alkalom
Magánóra
55 perc
4000.- /alkalom
Csoportos óra
55 perc

középhaladó szinttől

3500.- /alkalom
Tereplovaglás

3 jármódban biztosan ülő lovasoknak

4000.- /alkalom

Sétalovaglás

A 4-5 éves kisgyermekek esetében a lovaglás a lovon történő utazással kezdődik. Megtanulják, hogyan kell viselkedni a lovon, ló mellett, mire kell vigyázni vele kapcsolatban és hogyan lehet simogatni, etetni. A lovon töltött idő 15 perc. Sok gyermek elfárad 7-10 perc után, de ez alkalomról alkalomra fejleszthető. Ezzel az óratípussal megszerettethető a lovaglás, így teljesen kezdő, félénk, de nagyobb gyermekek esetében is javasolni szoktuk. Korukból adódóan nagyjából nagycsoportosként kezdenek rendelkezni a feladatokhoz kellő fizikai és mentális érettséggel, ilyenkor lehet átváltani a gyermek kezdő órára.

Gyermek kezdő

A gyermekek kezdő lovaglása az alapok elsajátításáról, a ló iránti bizalom kiépítéséről, a biztos ülés kialakításáról szól. A foglakozások ideje kezdetben 20 - 25 perc, 9 - 10 éves kortól 40 - 45 perc. A lovardai alapfogalmak, a patanyomfigurák elsajátítsa és önálló kivitelezése után lehetőség nyílik csatlakozni osztálylovaglásokhoz.

Felnőtt kezdő

A felnőtt kezdő órák szintén az alapok elsajátításáról, a ló iránti bizalom kiépítéséről, a biztos ülés kialakításáról szól. A fejlődés ütemétől függően növelhető az időtartam háromnegyed óráról 1 órára, és csatlakozási lehetőség nyílik az osztály- és tereplovaglásokoz.

Osztálylovaglás

Általában 3-4 lovassal együtt történő edzés. Középhaladó és haladó szinteken, vágtamunkával. Az edzés 1 órás, mely bemelegítésből, lovardai feladatokból és vágtamunkából áll. Az órához tartozik a lovaglás megkezdése előtt kb 20 perc lóelőkészítés - kihozatal a legelőről, letisztítás, felnyergelés.

Tereplovaglás

Tereplovagláson az vehet részt, aki már biztonságosan tud lovagolni lépésben, ügetésben és vágtában. Aki még nem járt a lovardánkban, annak egy előzetes szintfelmérő órán szükséges részt vennie. Az alap terepek körülbelül 8 km hosszúak, időtartamuk 1,5 óra, és megfelelő létszám esetén indulnak. A program időjárás függő. Ár: 3 vagy több fő esetén 4000.-/ fő 2 fő esetén 5000.-/ fő (csak haladó lovasokkal)

Lovas órára időpont telefonos megbeszélés alapján kapható: +36 30 844 9204